ALO! GRESEALA!

Acum cateva zile preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a sunat la primul ministru al Romaniei, Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre decizia Guvernului anunţată de cine altcineva daca nu de Liviu Dragnea, seful primului ministru, ca ambasada României din Israel să fie mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Premierul nu a răspuns însă la telefon.

„Da, iniţial nu am răspuns. Eram la Simfonia Lalelelor, nu am văzut apelul, apoi am sunat şi am discutat cu dumnealui. A fost o discuţie privată cu domnul preşedinte, pot să confirm că a avut loc această discuţie”, a declarat ulterior premierul.

Cu toate acestea, în imaginile surprinse în timpul evenimentului se poate observa că premierul avea telefonul în mână. Poate nu era telefonul ei, poate o rugase vreo colega sa i-l tina, pana se da cu putin ruj.

Va dati seama ce importanta era participarea Vioricai Dancila la Simfonia Lalelelor, parca a fost invitata sa tina vreo conferinta la o universitate de prestigiu. S-a bucurat doamna sa vada o fetita stand in cap pentru ea, asta a si fost singura satisfactie.

Putea sa ia foc tot Teleormanul, sa aiba doamne fereste un deces in familie, ea nu si nu, nu raspunde la telefon.

Imi aduc aminte de un vecin de bloc din copilarie, Fanel. A sunat diriginta pe fix, ca nu existau mobile atunci, sa ii spuna bunicii – Fanel era crescut de bunici – ca baiatul lipseste de la scoala si ca ia note proaste. A raspuns Fanel si convorbirea a decurs cam asa.

Tovarasa diriginta:

-Buna ziua, familia Neagu?

Fanel:

-Da.

Tovarasa:

-Sunt tovarasa diriginta a lui Fanel. Fanel, tu esti?

Fanel:

-Buna ziua. Da.

Tovarasa:

-Da-mi-o pe mamaia ta la telefon.

Fanel:

-Greseala.

Si Fanel a inchis telefonul.

Atat a putut face prietenul si vecinul meu din copilarie, pus sub presiune. La doamna Viorica Dancila ma asteptam la mai mult, dar, in acelasi timp, nu sunt foarte surprins ca nu a raspuns la telefonul presedintelui pentru ca urma sa aiba un dialog fara foile ajutatoare si fara ca domnul Dragnea sa ii sugereze tema discutiei si raspunsurile la eventualele intrebari.

Cam asta e nivelul la care se face politica in tara noastra. Ca sa inchei cu o nota de umor, iata ce au zis cei de la Times New Roman despre acest, sa spunem, incident.

Şefa cabinetului a dat-o iar în bară! Potrivit apropiaţilor, în timp ce se afla la Festivalul Comunismului din Piteşti, Viorica Dăncilă a fost sunată de Klaus Iohannis, dar nu numai că nu i-a răspuns din prima, ci i-a trimis preşedintelui din greşeală un SMS destinat probabil lui Liviu Dragnea: „Şefu, mă sună Iohannis, ce să-i zic?”.