CHUCK NORRIS S-A NASCUT DE ZIUA LUI

Pe 10 martie s-a nascut, in 1940, Chuck Norris. Stiti voi, baiatul acela care s-a nascut intr-o casa construita chiar de el, baiatul acela care a resusit sa numere pana la infinit, de doua ori, chiar.

Sper ca nu intamplator, tot pe 10 martie, dar in 2018, PSD a organizat un congres. Nu cred ca s-a asteptat cineva la vreo surpriza pentru ca asa se intampla in partidele comuniste, cate mai exista, si in partidele criptocomuniste, cum este si PSD. Lucrurile care s-au intamplat s-au intamplat pentru ca asa trebuiau sa se intample, nu din cauza vreunui proces electoral.

Viorica Vasilica a fost numita, as putea spune, pentru ca e greu sa zici ca a fost aleasa, ca numarul 2 in PSD. Deja postul de prim ministru ii ramasese mic si o strangea. Sigur se va trezi vreo universitate, particulara in mod cert, care ii va acorda un titlu de Doctor Honoris Causa, astfel ca doamna Vasilica Viorica va putea fi comparata cu o mare fosta prima doamna a Romaniei, Elena Ceausescu. Mi-ar placea ca acea universitate sa fie cea la care a absolvit, de la distanta, domnul Nicolicea, cea de la Drobeta. Tot asa, mi-ar placea sa i se acorde un titlu de catre o facultate de medicina, particulara sau nu, pentru ca e romanca noastra care a inventat imunoglobina. Acesta mi s-a parut cel mai neinteresant lucru de la congres pentru ca alegerea sau, cum spun eu, numirea Vioricai, a fost foarte previzibila.

Lucru interesant mi s-a parut acela ca Liviu Dragnea a venit la congres insotit de Iubi, care imi aduce aminte de Vrabi, Vrabi a lui Secureanu. Iubi are decat 25 de ani, dar este mult mai matura in gandire decat pare. Iubi va fi, in cazul in care si justitia va fi subordonata lui daddy, si el va scapa de puscarie, viitoarea Viorica Vasilica. Vai de mama noastra.

Un alt lucru interesant mi s-a parut ca Liviu Dragnea a venit cu o propunere legislativa care sa ii pedepseasca pe romanii care critica Romania la nivel international. Solutia nu este aceea de a face lucrurile sa mearga, sa nu avem ce sa criticam sau sa avem din ce in ce mai putin ce sa criticam. Nu, solutia este sa nu criticam. Imi aduc aminte de Divertis de dupa ’90, care a venit la TVR1 cu o sceneta, “Teapa”. In acea sceneta, Voda le spune boierilor: “Daca va mai prind ca furati, va tai capetele”. Boierii isi cer iertare si raspund in cor: “Maria Ta, nu ne mai prinzi”.

O alta amintire este cea a unui vecin de bloc, din copilaria mea. Cand venea baut o batea bine de tot pe sotia sa, din motive doar de el stiute. La rugamintea vecinilor sa nu o mai bata ca ii deranja, ca se speriau copiii sau ca dumnezeu stie de ce, vecinul a gasit solutia: nu aceea de a renunta la violenta, ci la rugamintea adresata sotiei ca, la o urmatoare bataie pe care urma sa o incaseze, sa incerce sa nu mai tipe atat de tare, sa incerce sa planga in pumni, in pumnii ei printre pumnii lui.

Cam asta este punctul de vedere al PSD prin carmaciul sau, Liviu Dragnea. Stim ca suntem praf, nu facem nimic sa indreptam lucrurile, nu primim sfaturi, nici interne si nici externe, dar nici nu acceptam sa fim criticati. Nu numai ca nu acceptam dar, daca cineva o face, ar putea avea surpriza, in viitorul apropiat, sa fie condamnat.

Mai de nicaieri, intamplator sau nu, la o zi dupa congresul PSD se intalneste si conducerea PNL, biroul politic. Simplificarea procedurii de adeziune este una din teme. Mai, oameni buni, cred ca au innebunit cu totii. De asta nu au cei de la PNL alegatori; politicile publice sunt ok, cei din conducere sunt competenti si morali, tot ce au promis au infaptuit, problema este ca procedura de adeziune este prea complicata. Tot pe 11 martie, printr-o rezolutie adoptata in cadrul biroului politic, PNL il sustine la viitoarele alegeri prezidentiale pe Klaus Iohannis. Extraordinara veste, toate agentiile de presa o sa vuiasca. Cea mai mare surpriza din politica romaneasca. Ma umfla rasul.

Dupa un congres la PSD si un birou politic la PNL, cea mai importanta veste din ultimele 2 zile este aceea ca a fost ziua lui Chuck Norris.

Cam asta se intampla cand politica si politicile din Romania sunt facute de daddy, pe de o parte, partea stanga, si de Ludovic Orban, pe partea dinspre dreapta.