Farul din Alexandria

Dupa ce cititi titlul sunt convins ca va ganditi la una din cele 7 minuni ale lumii antice. Pentru cei care nu le cunosc pe toate, majoritatea dintre noi reusind sa ajunga la sase dintre ele, le voi enumera: (traiasca wikipedia)

Numele construcției Data construcției Constructori Data distrugerii Cauza distrugerii
Marea Piramidă din Gizeh 2550 î.Hr. egiptenii
Grădinile suspendate ale Semiramidei 600 î.Hr. babilonienii după secolul I î.Hr. cutremur
Templul zeiței Artemis din Efes 550 î.Hr. lidieniigreci 356 î.Hr. incendiu
Statuia lui Zeus din Olympia 435 î.Hr. grecii secolele V-VI d-Hr. incendiu
Mausoleul din Halicarnas 351 î.Hr. carieniigreci înainte de 1494 d.Hr. cutremur
Colosul din Rhodos 292-280 î.Hr. Grecia elenistică 224 î.Hr. cutremur
Farul din Alexandria secolul al III-lea î.Hr. Egiptul elenistic 1303-1480 d.Hr. cutremur

In tabelul de mai sus Farul din Alexandria este ultimul plasat. Dupa cum vedeti, in afara de Marea Piramida, toate cele sase minuni au fost distruse de un cutremur.

Ce nu stie multa lume, mai ales lumea din afara Romaniei, este ca la noi in tara exista ultimul Far din Alexandria (Teleorman). Este calauzitorul, carmaciul. Este un fel de o noua minune a lumii noastre de care, din pacate, nu putem scapa. E al treilea guvern in aproximativ un an, in care prim ministru este acelasi om: farul din Alexandria.

Ce e interesant ca, la carma noului guvern apare o noua Artemis, o noua zeita a fertilitatii, care nu a fost deloc fertila in cei opt ani de europarlamentarism. Nu am auzit de nici o initiativa legislativa din partea dumneaei. Ca sa spun drept, nu am auzit niciodata de Viorica Vasilica Dancila si nu imi doream sa imi incarc memoria cu al X-lea premier din ultimii opt ani din Romania. Suntem mai tari, la acest capitol, decat Apple.

Noul templu al zeitei Artemis se va muta in centrul Bucurestiului, la Palatul Victoria. Si iata cum, fara sa vrem, avem doua minuni in peticul asta de lume, minuni pe care nu le doream, dar pe care ni le-au dat zeii din Romania, zeul Iliescu, zeul Nastase, zeul Needucatie, zeul Milog, zeul Asistat Social, zeul Bugetar zeul Nesimtire si alti zei din Panteonul romanesc.

Asa cum toate minunile disparute ale lumii antice au avut o cauza a disparitiei, un cutremur, astept un cutremur politic, putin probabil, sau un cutremur juridic, la fel de putin probabil, care sa distruga ultimul far din Alexandria.