SUITS

A facut sotia mea acum ceva timp abonament la Netflix, chiar daca eu m-am declarat total impotriva, argumentand ca putem sa ne umplem timpul cu citit, cu plimbari si cu scrabble. Este adevarat ca dupa ce am dat de dansul, de Netflix este vorba, mi-am facut parca un abonament la abonamentul facut pentru familie si in fiecare seara urmaresc cel putin un film. Deja am recomandari de la prieteni si de la cunoscuti in legatura cu ce as putea viziona, in afara de recomandarile pe care mi le recomanda inteligenta artificiala. Am vazut in treacat un serial care se numeste Suits, adica Costume, serial recomandat de o prietena si serial pe care nu am inceput sa il urmaresc, dar care mi-a trezit o amintire cu costum.

Acum ceva timp urma sa ma intlnesc cu directoarea economica a unui furnizor de piese la care firma pe care o reprezint avea o datorie mai mult decat consistenta. Vorbesc cu directorul zonal pentru o esalonare, el imi spune ca este vorba de o reesalonare, sunt de acord cu el si fixam o intalnire cu doamna director fix peste doua zile undeva in zona industriala. Imi aduc aminte ca am un costum tare smecher pe care mi l-a dat un prieten care s-a cam ingrasat in ultimul timp, costum de firma, nu stiu ce firma, dar firma. Imi mai aduc aminte ca respectivul costum e dat unui prieten care s-a rerecasatorit de curand, imi aduc aminte ca si pantofii de buni ai lui fiu-meu sunt tot la el, tot pentru rerecasatorire, il sun pe fostul meu coleg de gimnaziu, il rog sa imi inapoieze costumul, ii spun ca nu e graba cu pantofii dar mi-i aduce si pe aia, chiar daca sunt ai lui fiu-meu si imi sunt mari, caut o camasa si o cravata, ma incalt cu singurii pantofi care merg la costum, pantofii de nunta si de botezuri, ma uit in oglinda si vad ca chiar imi sta bine, ma bag in pijamale si adorm cu gandul la intalnirea de peste doua zile.

In ziua cu intalnirea ma trezesc la ora 8.00, ma barbieresc, ma tai putin cum ma tai de fiecare data cand ma barbieresc, dau cu ceva after shave, cu ceva parfum, ma imbrac cu costumul cu c mare, pentru ca este singurul, imi pun pantofii cu p mare pentru ca sunt unicii, si plec la intalnire. Ma opresc la un dozator de cafea sau cum i-o spune, iau un expresso lung, fumez o tigara, ma uit in geamurile depozitelor furnizorilor de piese cat sunt de barbat bine in costum si astept sa mai treaca zece minute pana la intalnirea care, din punctul meu de vedere, avea sa imi aduca linistea financiara pe termen scurt. Pe termen lung nici eu nu stiam ce se poate intampla, cum nici Dumnezeul finantelor mondiale nu stia. Inarmat cu o tigara, cu o cafea si imbracat in cel mai tare costum, priveam otimist la ceas, gandindu-ma chiar sa intarzii putin, ca sa nu se vada disperarea financiara care parea sa ma apese.

In drum spre locul de intalnire suna telefonul, raspund pentru ca raspund la toate apelurile dar raspund de data asta cu drag pentru ca ma suna un fost coleg de facultate si de camin, incepem un oarecare dialog si la un moment dat inchid brusc telefonul, nu inainte de a arunca in spatiul controlat de STS cateva dintre cele mai neauzite injuraturi pe care le aveam in minte.

Nu unul, nu doi, ci parca un intreg stol de pescarusi s-au vorbit sa imi incurce mie cashflow-ul. Chiar din cer mi-a cazut in cap dupa care s-a impratiat pe sacou si pe pantaloni si pe pantofi cel mai mare gainat pe care l-am vazut atat eu cat si toti cercetatorii britanici. Instinctiv mi-am dat cu mana prin par, apoi am incercat sa ma sterg cu cravata, apoi cu niste servetele umede din masina, apoi am cedat psihic, am sunat la directorul zonal si am inventat pe loc o problema de sanatate, am amanat intalnirea peste inca doua zile la Bucuresti, am fost la Bucuresti in blugi, am pierdut o zi intreaga, am cheltuit o caciula de bani, dar nu mi-am batut joc de imaginea mea. Eram eu cam in cacat cu banii, dar nu putea sa ma vada ditamai directoarea economica plin da gainat.

Bineinteles ca lucrurile s-au rezolvat si pana la anul, cand voi fi obligat sa port costumul pentru ca fac 25 de ani de casatorie si sarbatorim nunta de argint, sigur nu ma va vedea nimeni in costum. Mi-e si frica sa il imbrac.

SURSA FOTO: madotex.ro